قواعد کلی در مصرف آب وآداب آن
در طب نوین مصرف روزانه 6 تا 8 لیوان آب را اجباری می دانند و گاهی مردم را تشویق به مصرف هر چه بیشتر
مایعات و آب می کنند ،و متأسفانه برای تو جیه نظریات خود استدلالات سستی نیز ارائه می دهند
اعتقاد بر آن است که آب باید بر حسب نیاز بدن باشه در غیر اینصورت بدن مبتلا به سوءمزاج “تر و مرطوب” و بیماریهای خاص مي شود.
همانگونه که در روایات واحادیث نیز آمده ؛مصرف آب باید به اندازه “نیاز” باشه و مصرف زیاد آب را مولد بیماری
دانسته اند.
” لا تُكثِر مِن شُربِ الماءِ؛ فَإِنَّهُ مادَّةٌ لِكُلِّ داءٍ”
(الكافي، ج ۶، ص ۳۸۲، ح ۴)
امام صادق علیه السلام میفرمایند:” در نوشیدن آب زیاده روی نکن،آب کشنده یا منشاء تمام دردهاست.”
البته مصرف آب به مزاج افراد و شرایط آنان نیز بستگی دارد.مثلاً ؛ معمولاً افراد گرمایی نیاز بیشتری به آب دارند
و افراد سرمایی بالاخص بلغمی ها که هم حرارت زیادی در بدن ندارن تا موجب تبخیر آب بشه یا زیاد عرق نمی کنن بلکه معمولاً بدن آنها ذخیره آبی خوبی داره افزایش رطوبت و مایعات در بدن این افراد موجب غلبه بلغم و تری خواهد شد.
یا مثلاً افرادیکه در شرایط سخت و هوای گرم کار می کنن نیاز به نوشیدن آب و مایعات بیشتری دارن مانند :کارگران فعال در هوای گرم یا افرادیکه در نانوایی فعالیت دارند یا ورزشکاران استقامتی.
افرادیکه دارای گرمای زیاد و خشکی زیاد می باشند یا شغل آنها طوریه که بدن آنها نیاز به مایعات زیاد داره ؛بهتره به جای نوشیدن بیش از حد آب از میوه های آب دار مانند :هلو یا خیار استفاده نمایندچون رطوبت میوه ها با جذب و هضم مناسبتر ماندگاری بیشتری در بدن دارد.
یکی از مهمترین علایم نیاز بدن به آب تشنگیه و فرق است بین تشنگی کاذب و صادق ؛بعنوان مثال انواع تشنگی های کاذب داریم مثلاً تشنگی کاذب بعلت مصرف غذاهای تند و یا گاهاً تشنگی کاذب بواسطه وجود بلغم شور در معده بوجود می آید،در این حالت فرد هر چی آب می خوره تشنگیش برطرف نمیشه ، بلکه بیشترم میشه در این حالت این افراد بهتره با مصرف آب جوشیده گرم عطش خودشون رو برطرف کنن لذا در تشنگی های کاذب باید مزاج و عامل تشنگی کاذب درمان و اصلاح بشه…