عادات غذایی غلط در افطار و سحر
- مصرف آب سرد در شروع افطار: یکی از عادات غذایی غلط روزه داران این است که به دلیل تشنگی زیاد افطار را با آب سرد یا نوشیدنی های سرد شروع می کنند که توصیه می شود افطار را با نوشیدنی های گرم و یا آب ولرم، چای کمرنگ و شیر گرم آغاز کنند. پس از آن می توانند از خرما یا کشمش استفاده کنند، زیرا این دو سبب کنترل اشتها می شود و از پرخوری به هنگام افطار جلوگیری می کنند. علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارک در تنظیم قند خون بسیار مفید است. توصیه می شود در وعده افطار و سحر حتی المقدور 3-5 عدد خرما (به جای قند همراه چای کم رنگ) مصرف شود( خرما منبع خوبی از مواد مغذی، قند، قیبر و پتاسیم است). از مصرف بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینی ها پرهیز شود.
- پرخوری در افطار: در وعده های سحر و افطار از پرخوری اجتناب کنید و تا حد امکان به جای مصرف انواع شیرینی ها مانند زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی( ویتامین ها و مواد معدنی) است، از مواد غذایی طبیعی شیرین مانند خرما، کشمش و انواع میوه استفاده شود. افراط در مصرف انواع شیرینی به هنگام افطار چاقی و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت.