ظرفيتهاي خانواده در تمدنسازي اسلامی
* نقش خانواده در تاريخ تمدن و ظرفيتهاي خانواده در تمدنسازي چه بوده است؟
** خانواده با وجود تمام ظرفيتهايش در اين زمينه، بيهياهو نقش خود را ادامه ميدهد؛ براي مثال، خانواده سوگواري براي امام حسين علیهالسلام را در طول 1200 سال، نسل به نسل منتقل کرده است؛ گرچه ارزش کار خود را نميداند. خانوادههاي مقيد به عزاداري براي امام حسين علیهالسلام پيامي را استفاده و به نسل بعد منتقل ميکنند که خود ارزش آن را نميدانند. اين فرآيند ادامه مييابد تا اينکه پيامدش ناگهان خود را به دست نسلي و به شکلي مثل انقلاب اسلامي ايران يا حزبالله و مواردي از اين دست، نشان ميدهد. والدين خواسته و ناخواسته، بسياري از چيزها را به فرزندانشان منتقل ميکنند؛ مثل مداراي اجتماع از طريق دعوت کودک بزرگتر به مدارا با کودک کوچکتر يا تسامح و اهميت ندادن به برخي امور يا موارد ديگر.
* جاذبه حرکت اباعبدالله علیهالسلام بسيار زياد است و حتي غيرمسلمانان هم با آن ارتباط برقرار ميکنند. استقبال غيرمسلمانان انسان را به ياد سخنان حاکي از آساني ايمان آوردن افراد به حضرت حجت علیهالسلام مياندازد.
** فطرت انسانها در همه زمانها کار ميکند. خداوند در عاطفۀ اجتماعي دستکاري مينماید. اگر خدا را قبول داشته باشيم، دست خدا را در زندگي ميآوريم و به او ميگوييم در خانوادۀ ما تصرف کند. در اين صورت، حتي اگر خانواده بارها دچار حادثه شود و تا لبۀ پرتگاه هم برود، بازميگردد.