ضررهای جبران ناپذیر
با توجه به اینکه هر نوع انتخاب ناصحیح، سرنوشت یک جامعه و کشور را حداقل به مدت چهارسال دستخوش بحران یا شکست و ناکامیهای جبرانناپذیر فرهنگی، سیاسی و اقتصادی میکند و حقوق آن ملت را ضایع کرده و ضررهای بیشماری را متوجه آنان میکند، بر همگان لازم است تا با درایت و هوشیاری کامل این قدرت عظیم را به کاندیدای اصلح واگذار نمایند. بنیانگذار جمهوری اسلامی امام خمینی(قدسّ سرّه) در اینباره میفرماید:
سرنوشت اسلام و مسلمین را بهدست کسی که لایق برای این مقام نباشد ندهید. انتخاب رئیسجمهور، خواندن نماز و گرفتن روزه نیست که اگر همراه با شرایط نبود تنها باطل باشد و بهصورت صحیح اعاده گردد. بلکه بیتوجهی در انتخاب، سرنوشت سوئی را برای دنیا و آخرت رایدهندگان و شخص رئیسجمهور رقم خواهد زد، ازاینرو باید مواظب باشیم انتخاب رئیسجمهور سیلی به اسلام نباشد، بلکه با انتخاب خود سربازی فداکار را در صحنه دفاع از اسلام و منافع مسلمین وارد کنیم.
ایشان عاقبت چنین فرد منتخبی را گوشزد کرده، میفرماید: اگر ریاستجمهور خوب باشد آن است که خدمت به ملت میکند و اگر بد باشد آن است که راه جهنم را باید بپیماید.
بنابراین، سپردن زمام امور یک کشور بهدست دیگران بهطور کورکورانه و بدونتحقیق و بررسی همهجانبه، کاری غیرعاقلانه و معارض با توصیههای دینی و فتاوای فقیهان خواهد بود و همچنین نیز از مصادیق کمک به متجاوز و غاصب خواهد بود و رأیدهنده مسئول عواقب انتخاب خود خواهد بود.
فقه و زندگي 16: احكام انتخابات - سیدسیف الله نحوی صص30-31