شیوه ی حل اختلاف میان همسران
وَ إِنْ خِفْتُمْ شِقاقَ بَيْنِهِما فَابْعَثُوا حَكَماً مِنْ أَهْلِهِ وَ حَكَماً مِنْ أَهْلِها إِنْ يُريدا إِصْلاحاً يُوَفِّقِ اللَّهُ بَيْنَهُما إِنَّ اللَّهَ كانَ عَليماً خَبيراً
و [شما ای حاکمان شرع و عقلا و بزرگان خانواده!] اگر از جدایی و ناسازگاری میان زن و شوهر بیم داشتید، پس داوری از خانواده ی مرد و داوری از خانواده ی زن [برای رفع اختلاف] برانگیزید که اگر هر دو داور قصد اصلاح داشته باشند، خدا میان دو داور توافق و سازگاری ایجاد می کند[ تا به اصلاح زن و شوهر حکم کنند]؛ یقینا خدا [به نیاتو اعمال شما] دانا و آگاه است.(نساء:35)
توضیح:
خطاب این آیه تنها با همسران نیست؛ بلکه بزرگان خانوده و حاکمان شرع را نیز در بر می گیرد و به آنان توصیه می کند که اگر کار اختلاف میان همسران بالا گرفت، پادرمیانی کرده و نماینده ای از جانب هر یک تعیین کنند و با مذاکره و گفتگو سعی در ایجاد آرامش و حل مشکل نمایند. فضل و رحمت خداوند نیز پشتیبان آنان خواهد بود.
نسخه ای که قرآن برای اختلافات خانوادگی ارائه می کند، به مراتب بهتر از نسخه های قضایی و روان شناسی مطرح در جامعه است. بی شک عمل به مضمون این آیه، حلال بسیاری از مشکلات خانوادگی امروزی است.
حدیث: پیامبر اکرم صل الله علیه و آله: « ما من شیء أبغض إلی الله عز و جل من بیت یخرب فی الاسلام بالفرقة یعنی الطلاق؛ هیچ چیز نزد خداوند مبغوض تر از خانه ای نیست که در آن جدایی -یعنی طلاق-باشد».