در عرفات یا كربلا؟!
بشیر دهّان (روغن فروش) روزى به حضور حضرت صادق علیه السلام شرفیاب شده و به آن جناب عرضه داشت: مولاى من! گاهى اتفاق مى افتد كه من در روز عرفه نمىتوانم در صحراى عرفات حضور یافته و به عبادت و راز و نیاز بپردازم، در آن هنگام من مراسم عرفه را در كنار قبر حضرت سید الشهداءعلیه السلام برگزار مى كنم، به نظر شما چطور است؟!
پیشواى ششم فرمود: «چه كار نیكویى انجام مىدهى . هرگاه یكى از شیعیان مادر غیر ایام عید به زیارت قبر حضرت حسین علیه السلام برود - در حالى كه معرفت كامل به حق آن حضرت دارد - براى او ثواب بیست حج و بیست عمره و بیست جهاد قبول شده نوشته مىشود و هرگاه مؤمنى در روز عید براى زیارت حضرت سید الشهداءعلیه السلام حاضر شود، ثواب صد حج و عمره و جهاد خواهد داشت . و امّا اگر شخصى در روز عرفه و با شناخت و معرفت كامل به مقام آن حضرت به زیارت كربلا برود، ثواب هزار حج و هزار عمره و هزار غزوه خواهد داشت . »
در این هنگام بشیر با لحنى تعجب آمیز گفت: زیارت كربلا چگونه مىتواند جایگزین مراسم عرفات در روز عرفه باشد؟!
بعد از اداى این جمله، امام صادق علیه السلام در حالى كه نگاه تند خود را به سوى بشیر دوخته بود فرمود: «اى بشیر! مطمئن باش هر گاه یكى از اهل ایمان در روز عرفه به كربلا بیاید و با آب فرات غسل كند و سپس به زیارت حضرت سید الشهدا علیه السلام مشرف شود، خداوند متعال به تعداد هر قدمى كه وى به سوى حرم امام حسین علیه السلام برمىدارد، برایش ثواب یك حج كامل منظور خواهد كرد . »
عارف كامل میرزا جواد آقا ملكى تبریزى در این مورد مى فرماید: «در اخبار بسیار وارد شده است كه براى زیارت آن حضرت در روز عرفه ثواب بىشمار است . از جمله در روایت صدوق از حضرت ابى عبداللَّه علیه السلام (امام صادق علیه السلام) آن است كه خداوند تبارك و تعالى براى زیارت كنندگان قبر امام حسین علیه السلام قبل از اهل عرفات تجلى مىفرماید و حوائج آنها را برمى آورد و گناهان آنان را مى آمرزد و در مسئلت هاى آنان شفاعت امام حسین علیه السلام را مى پذیرد، سپس اهل عرفات مى آیند و همین رفتار با آنها مى شود و باز از حضرت (امام صادق علیه السلام) روایت شده كه:
«هر كس روز عرفه، حسین بن على علیه السلام را زیارت كند، خداوند عزّوجلّ هزار هزار حج به همراه قائم علیه السلام و هزار هزار عمره با رسول خداصلى الله علیه وآله و آزاد كردن هزار هزار بنده در راه خدا براى او مى نویسد و خدا او را به نام «بنده صدّیق كه ایمان به وعده خدا دارد»، لقب مىدهد . »