آموزش دینی
راه های پیشگیری از اختلافات خانوادگی
3- آموزش دینی
آموزش نقش اعتقادات دینی در امور زندگی و حل مشکلات و اختلافات، برای پیشگیری از برخی اختلافات دارای اهمیت است. شناخت وظایف و حقوق متقابل اعضای خانواده بر اساس تعالیم اسلام برای عمل به انها ضروری است. گاه شروعاختلاف و اغلب تشدید ان به پرخاشگری در گفتار و رفتار مربوط می شود. ضرب و شتم اعضای خانواده به ویژه زنان هنوز در کشورهای پیشرفته هم آمار بالایی دارد. مهار رفتار و گفتار می تواند مانع بسیاری از این گونه ناهنجاری ها باشد.
در صورتی که اعضای خانواده به ویژه زوجین در مهار کلامی و رفتاری به هم کمک کنند، مشکل زودتر حل می شود. به عنوان نمونه اگر مشاجره برخاست، یکی از آنها سکوت در پیش گیرد و دیگری را به آرامش و مهار خویش توصیه کند. در این باره کلمات اولیای دین می تواند تا حدی مهار کننده باشد؛ برای مثال گفته شده که اگر فرد خشمناکی قادر به رفتار پرخاشگرانه باشد، ولی خود را مهار کند و خشم خویش را فرونشاندف خداوند در قیامت قلب او را از آرامش و ایمان سرشار خواهد کرد.
همچنین برای مهار خشم توصیه شده که فرد وضعیت بدنی خود را تغییر دهد؛ مثلا اگر ایستاده، بنشیند و اگر نشسته، به حالت خوابیده قرار گیرد. تماس آرام بدنی با فردی که مورد خشم قرار گرفته، از مهار کننده های بسیار موثر پرخاشگری در محیط خانواده است.
آموزش عقاید و رفتارهای دینی، در پیشگیری از اعتیاد نیز می تواند موثر باشد. تحقیقات متعدد نشان می دهد تربیت دینی، پایبندی به اصول دینی و گرایش به شرکت در مراسم و ایین های دینی، با مصرف مواد مخدر ارتباط منفی دارد.
ژان بوژه می گوید: باید این واقعیت آشکار را بپذیریم که مصرف مواد مخدر از زمانی اوج گرفت که نگرش های دینی از ذهنها تحلیل رفت؛ بنابراین، اموزش و تربیت دینی می تواند در پیشگیری از اعتیاد و برطرف کردن نقش آن نقش موثری داشته باشد.