کاندیدای ریاست جمهوری باید درک روشنی از نقاط اصلی چالش انقلاب اسلامی و دشمنان داشته باشد...
مظاهر غربی در جامعه ما، درونجوش نیست، بلکه بُرونجوش است؛ یعنی از بیرون به ما تحمیل میشود…
کاندیدای ریاست جمهوری باید درک روشنی از نقاط اصلی چالش انقلاب اسلامی و دشمنان داشته باشد…
«برخي خيال ميکنند انقلاب اسلامي در خلأ پيش ميرود و لذا متوقع هستند که هيچ مقاومتي در مقابل اين انقلاب صورت نگيرد و آن مقاومت، بازتابها و هزينههايي در داخل کشور ما نداشته باشد! و لذا هرگاه بازتابي از جريان نظام جهاني در درون نظام ما ميبينند، آن را علامت شکست ما تلقي ميکنند!
اينگونه نيست.
ما با مستکبريني ميجنگيم که اکثر مناشئ و سنگرهاي کليدي قدرت در جهان را در دست دارند و با تمام وجود براي پيشبرد و جهاني سازي انديشه و تفکر خودش در لايههاي مختلف حيات اجتماعي جهاني برنامهريزي ميکنند. بنابراين وقتي در اين فضا پيش ميرويم بايد ببينيم دشمن چقدر سرمايهگذاري ميکند و ما چقدر سرمايهگذاري ميکنيم. و ما چه قدر در متن تمدن دشمن پيشرفت ميکنيم و او چقدر در متن تمدن ما حضور دارد. به نظر ميآيد در مجموع، در موازنه جهاني وضع ما رو به پيش است.
گاهي تصور ميشود که اين مظاهر تمدن غرب که در جامعه وجود دارد، درونجوش است! اين گونه نيست، بلکه مظاهر تمدن غرب در جامعه ما برونجوش است؛ يعني از بيرون به ما تحميل ميشود. آن وقت که شوروي با امريکا جنگ سرد داشت تنها يک راديوي تک موج بر عليه شوروي وجود داشت، ولي امروز انقلاب اسلامي با هزاران کانال ماهوارهاي و با سايتها و شبکههاي مجازي دشمن مواجه است و در عين حال انقلاب اسلامي مسير خود را طي ميکند. آنها سعي ميکنند هويت غربي را به الگوهاي فراگير و سبک زندگي تبديل کنند اما در عين حال، پرچم انقلاب اسلامي به دست اين ملت هنوز برفراز است. پس، انقلاب اسلامي در اين جنگ پيروز است و آنها نتوانسته اند مظاهر تمدن غرب را در لايههاي عميق هويتي ما نفوذ دهند که اگر نفوذ ميدادند معناي آن، اعراض از انقلاب اسلامي و به رسميت شناختن استکبار غرب بود.
بنابراين ما در خلأ زندگي نميکنيم، بلکه در فضاي عيني درگيري با تمدن غرب هستيم و طبيعي است که در اين درگيري، ضربه ميزنيم و ضربه هم ميخوريم؛ «إِن يَمْسَسْكُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِّثْلُهُ». و در مجموع، در اين سي و چند سال ما غالب بودهايم و پيشرفت داشتهايم؛ ما هم در متن سبک زندگي و فرهنگ غرب، نفوذ کردهايم و گرايش به معنويت، اخلاق و عرفان در غرب، متأثر از انقلاب اسلامي است.
پس، نقطه درگيری اصلی ما در اين مرحله آن است که غرب از طريق فرهنگ و نظام مفاهيمي که جهانی کرده و ساختارهايی که در جهان به وجود آورده و الگوهايي که در جهان شناسانده، از طريق همانها میخواهد سنگرهاي ما را فتح کند و لذا کسي بايد سکان اجرايي کشور را به دست گيرد که اين چالش را بشناسد و بخواهد انقلاب اسلامي را در اين چالش پيش ببرد. کسي که اين چالش را نميشناسد ظرفيت سکانداری اجرايي جمهوري اسلامی را ندارد».
استاد سیدمحمّدمهدی میرباقری، خرداد ۹۲