پیامدهای دوستی با نامحرم
آداب دوستی
3- ترک دوستی یا نامحرم
«….فَانْكِحُوهُنَّ بِإِذْنِ أَهْلِهِنَّ وَ آتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ مُحْصَناتٍ غَيْرَ مُسافِحاتٍ وَ لا مُتَّخِذاتِ أَخْدان…»(نساء:25)
…پس با کنیزان با اجازه ی صاحبانشان ازدواج کنید و مهریه ی آنان را به طور پسندیده به خودشان بپردازید؛ به شرط آن که پاکدامن باشند؛ نه زناکار و نه در پی گرفتن دوست پنهانی….
توضیح:
اسلام به شدت از دوستی و ارتباط با نامحرم نهی کرده است. امروز- و با تهاجم فرهنگی غرب- آثار و پیامدهای مخرب این پدیده ی شوم، باید بیش از پیش تبیین شود تا از رواج بیشتر این ناهنجاری اخلاقی جلوگیری شود.#شگفت آنکه برخی، نبود رابطه و دوستی با نامحرم را در سنین نوجوانی، نوعی خلا در افراد دانسته و حتی در تلاشند تا مخالفت های آشکار دین با آن را نیز توجیه کنند؛ حال آنکه بسیاری از کمبود های روانی و عواقب شوم اجتماعی، ناشی از بی بندباری در همین زمینه است؛ عواقبی چون تحریک غریزه شهوت بدون ارضای منطقی و صحیح آن، اضطراب و ناآرامی های بی مورد، افت محسوس قوای عقلانی و تحصیلی، سست شدن بنیان خانواده،افزایش خیانت های عشقی، طلاق و….
دوستی های اینترنتی و پیامکی نیز همین آثار را دارد. قرآن کریم شرط ازدواج موفق را پاکدامنی همسر از ارتباط پنهانی با دیگران می داند.
حدیث:
امام علی علیه السلام: « محادثة النساء تدعو إلی البلاء و یزیغ القلوب؛ گفتگو و اختلاط مردان با زنان نامحرم سبب نزول بلا خواهد شد، و دل ها را منحرف می سازد».