مسئولیت در برابر هدایت خانواده
4-مسئولیت در برابر هدایت خانواده
«يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُمْ وَ أَهْليكُمْ ناراً وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَةُ عَلَيْها مَلائِكَةٌ غِلاظٌ شِدادٌ لا يَعْصُونَ اللَّهَ ما أَمَرَهُمْ وَ يَفْعَلُونَ ما يُؤْمَرُون»(تحریم:6)
ای مومنان! خود و خانواده خود را از آتشی که هیزم آن انسان ها و سنگ ها است حفظ کنید. برآن فرشتگانی خشن و سخت گیر گمارده شده اند که از آنچه خدا به آنان دستور داده، سرپیچی نمی کنند، و آنچه را به آن مامورنند، همواره انجام می دهند.
توضیح:
بی گمان مهم ترین بایسته های خانواده متعالی در سبک زندگی اسلامی را می توان در همراهی اعضای خانواده برای رسیدن به زندگی مطلوب الهی جستجو کرد. از منظر قرآن، هر یک از اعضای خانواده- و به ویژه مردان به عنوان مدیر خانواده-باید یکدیگر را در رشد و تکامل معنوی یاری کرده و از سقوط و تباهی برهانند. با نگاهی به سیره ی انبیاء در قرآن، در می یابیم که آنان توجه ویژه ای به هدایت همسر و فرزندان خود نموده و حتی پیش از ولادت فرزندان خود، از خداوند طلب هدایت و پاکی آنان را نموده اند. این امر از آن جهت است که خانواده کوچک ترین و اساسی ترین واحد تربیت دینی را تشکیل می دهد.
حدیث: پیامبر اکرم صل الله علیه و اله:« حق زن بر شوهر این است که او را سیر کند، لباس بپوشاند،نماز و روزه و زکات را-اگر در مالش حق زکاتی است-به او یاد دهد، و زن نیز در این کارها بااو مخالفت نکند»(مستدرک الوسایل،ج 14 ص243 ح16604).