عجب استخوان در گلویی شده است این حجاب!
حجاب، عجب استخوان در گلویی شده است این حجاب!
با همه درگیر شده، حتی همه گیرتر از آنفلوآنزا و تورم. عجب داستانی شده این داستان حجاب! یکی رعایتش را می خواهد و دیگری عدمش را. یکی در فوایدش فریاد می کشد و دیگری در مضراتش! دختری می گوید: حجاب مال ماست. به شما چه که دخالت می کنید خانمی جوان که فقط قسمتی از موهای سرش پیدا نیست، می گوید: این که چه بپوشیم، چهبپوشیم و یا اصلاً چیزی نپوشیم مربوط به خودمان است ; به دیگران چه که دخالت می کنند. خانمی محجبه در محکومیت بی حجابی داد سخن سر می دهد که حجاب شخصی نیست، به همه ی جامعه مربوط است و به هم جنسانش هشدار می دهد جامعه را یا بی حجابی و بدحجایی آلوده نکنید.
علامه جعفری (ره) سخن جالبی گفتند:
فرمودند: ما توی کشورهای خارجی مسلمان زیاد می بینیم ولی اسلام نه، اما اینجا اسلام را می بینیم ولی مسلمان….
“اصل وجوب حجاب برای زنان از ضروریّات دین اسلام است، و منکر آن در حکم منکر دستورات ضروری اسلام است و کسی که از روی عمد و آگاهی ,منکر ضروریّات دین اسلام باشد، در حکم کافر است، مگر این که معلوم شود که منکر خدا و یا رسول خدا نیست.
از آن طرف زن- این موجود ظریف- مظهر جمال خلقت است و اسلام می خواهد این گوهر گرانبها در گنجینه ی حجاب مستور باشد تا از آفات هوس ها مصون بماند. از طرفی حجاب نوعی ارزش و احترام برای زنان به دنبال می آورد تا نامحرمان و هوسرانان، آنها را به دیده حیوانی ننگرند. قرآن درباره ی فلسفه ی حجاب می فرماید: “حجاب برای این است که زن شناخته نشود و مورد ادبَ و آزار قرار نگیرد. “
زن تا زمانی که در غنچه ی حجاب است، هیچ کس هوس چیدن آن را نمی کند اما همین که حجاب کنار رفت و این غنچه باز شد، آن را خواهند چید و پس از چند روز پژمرده و پرپر شده و به کناری خواهند افکند.
وقتی زن با حجاب، با وقار و متین گام برمی دارد و بدون ناز
و عشوه سخت می گوید در حقیقت با عمل خود پیام می دهد که
من گل خوشبویی هستم که تنها به خانواده ام تعلق دارم.
با چادرم که چون خاری است از گل وجودم محافظت می کنم و چشم ناپاکان را کور و آنان را در اهداف شیطانیشان نا امید می گر دانم.
و همچون مر وارید در چادر صدف گونه ام جای گرفته ام، با چادر و حجابم، غیرت شوهرم، پدر و برادرم را به نمایش می گذارم که پروانه و ار به دور گلشان می چرخند و آن را از دید نامحرمان حفظ می کنند.
“پوشش یا حجاب، به صورتی که زیبائیها و زینت زن را بپوشاند و او را از چشم چرانی مردم هرزه و بی تربیّت، و آلودگان به شهوت حیوانی، و حالات شیطانی حفظ کند دستوری قرآنی، و قانونی الهی، و تکلیفی انسانی، و برنامه ای اخلاقی است.
حجاب و پوشش اسلامی که بهترین نوع آن چادر است، چادری که یادگار منبع عصمت و عفّتی چون فاطمه (س) است، هیچ مانعی در راه دانش طلبی و رشد و کمال زن ایجاد نمی کند، بلکه او را از بسیاری خطرات و دامهایی که حیوان صفتان در راه زیبا رویان، و دختران و زنان جوان قرار داده اند حفظ می کند، و پاکدامنی و سلامت و عفّت او را برای شوهرش یا اگرازدواج نکر ده برای مر د آینده اش محفوظ می گذارد.
پوشش در عصر فناوری - محمد رضا قائمی