راهکارهای گسترش حجاب
1.توجه به ریشهها و زیر ساختهای حجاب
از مهمترین راهکارهای گسترش حجاب در میان بانوان، توجه به ریشههای اعتقادی و معنوی آن است. برای تشویق زنانی که درباره حجاب کم توجهاند باید ریشههای حجاب، یعنی ایمان و اعتقاد مذهبی را تقویت کنیم. امر و نهی کردن به زنان درباره حجاب، بدون توجه به ریشههای اعتقادی و معنوی آن، نه تنها هیچ سودی برای آنان ندارد، بلکه لجاجت و تنفر آنها را از حجاب افزایش میدهد.
ازاینرو، باید به تقویت این ریشهها و زیرساختها توجه شود تا زنان و دختران ما با علاقه و میل و اراده خود به سوی حجاب بروند. از بهترین مکانهایی که میتوان در آن، زمینه پذیرش حجاب را برای زنان فراهم کرد، فضاهای معنوی، زیارتگاهها و مشاهد مشرفه است. بانوی زائر با قرار گرفتن در این موقعیتهای ویژه، با تلنگری کوچک، ولی ظریف و به موقع، دچار تحولی عمیقی میشود؛ تحولی که مانند آن در هیچ جای دیگر رخ نمیدهد.
بنابراین، منشأ حجاب را باید در درون فرد جستوجو کرد؛ همانگونه که دیگر اعمال دینی چنین منشأ و خاستگاهی دارند، و برای توجه دادن فرد به ادای آنها لازم است عقاید درونی او را تقویت کرد.بسیاری از افراد از چنین خاستگاه اعتقادی برخوردارند. تنها مانعی که سر راه آنها وجود دارد، غفلت و بیتوجهی آنها از این خاستگاه است. اگر بتوانیم با ایجاد یک فضای معنوی مناسب، زمینه استحکام مبانی اعتقادی این افراد را فراهم کنیم، بیشک، در رفتار آنها تغییر ایجاد خواهد شد و آنها به سمت حجاب متمایل خواهند شد.
٢. شتابزدگی و عصبانیت در تذکردادن به حجاب، ممنوع
روزی رسول خدا (صلی الله علیه و آله) بر مرکبی سوار بود و «فضل بن عباس» را که جوانی زیبارو بود، پشت سر خود سوار کرد و از راهی گذشت. در این هنگام زن جوانی جلو آمد و سلام کرد و از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) اجازه خواست تا مطلبی دربار مسائل دینی بپرسد. رسول خدا (صلی الله علیه و آله) مرکب را نگه داشت و به پرسش او گوش فرا داد. آنگاه پاسخ نسبتاً مفصلی به او داد. در حین پاسخ حضرت متوجه شد، حواس زن جوان به گفتههای او نیست و به پشت سرش، یعنی به فضل نگاه میکند. رسول خدا (صلی الله علیه و آله) به عقب نگاه کرد و دید که فضل نیز به آن زن جوان چشم دوخته است. پیامبر برای اینکه جلوی این کار را بگیرد، سر فضل را به طرف دیگر برگرداند و به او فرمود: «زنی جوان و مردی جوان، میترسم شیطان در میان ایشان پا بنهد» .
در این داستان میبینیم که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) هیچ یک از آن دو نفر را که در حضور ایشان رفتاری ناپسند از خود نشان دادند، سرزنش نکرد. حضرت برای اینکه این رفتار ادامه نیابد و هر دو متنبه شوند، با ظرافت خاصی از ادامه این نگاه جلوگیری کرد.
ادامه دارد…