دعا و تاءثیرات آن در زندگی دنیا و آخرت
دعا و نیایش امری فطری و ضروری است و مساءله ییست که خداوند بندگان را به آن دستور داده و ، هم او وعده داده کسانی را که از عبادت من سرپیچی کنند و امتناع بورزند ، به دوزخ و جهنم بیفکند .
اهمیت و ارزش دعا و نیایش و تاءثیرات آن در زندگی دنیا و آخرت به قدری واضح و روشن است که ، حتی دانشمندان غیر مسلمان ، امروزه به این نتیجه رسیده اند که دعا و نیایش دافع و رافع بلاها و آلام روحی و جسمی می باشد .
بنابراین ، عدم تفسیر صحیح و لازم و کافی درباره ی دعا و نیایش برای عموم افکار بشری از یک طرف و ، وجود افراد خودکامه و سود جو از طرف دیگر ، در طول تاریخ سبب شده است که بسیاری از انسان ها از این موهبت الهی بی بهره و لااقل کم نصیب بمانند .
اصولا در طول تاریخ به تجربه ثابت شده است که دو علت سبب سقوط و نابودی ملت ها و دولت ها گردیده است : فخلف من بعدهم خلف اءضاعوا الصلاة و اتبعوا الشهوات . بعد از انبیا نسلی به جای آنان آمدند که نماز را با نخواندن ؛ بد خواندن ؛ دیر خواندن ؛ گاهی خواندن و گاهی نخواندن ضایع کردند و از شهوات پیروی نمودند .
1 . اضاعوا الصلوة : کسانی که نماز را ضایع کردند .
2 . واتبعوا الشهوات : کسانی که به دنبال شهوات رفتند و خدا را از یاد بردند .
ویلیام جیمز که از زمره ی دانشمندان با انصاف است ، در این زمینه می گوید : ایمان یکی از قوایی ست که بشر به مدد آن زندگی می کند و فقدان کامل آن در حکم سقوط انسان است . دسترسی آسان به مطالب و جلوگیری از به هدر رفتن وقت همه شخصیت های بزرگی که به اهداف عالیه ی خود رسیده اند و در طول زندگی موفقیت های شایانی به دست آورده اند ، در سایه ی استفاده از عمر و غنیمت شمردن وقت بوده است . آنها از اتلاف وقت دوری کرده و از فرصت هایی که پیش می آمد ، بهترین استفاده را نموده اند . حضرت علی (ع ) می فرماید : بادر الفرصة قبل ان تکون غصة . یعنی : از فرصت ها استفاده کن قبل از آنکه مایه ی افسوس شود .
قال رسول الله صلی الله علیه و آله : اذا کان یوم القیامة لم تزل قدما عبد حتی یسال عن اربع : عن عمره فیم اءفناه و عن شبابه فیم اءبلاه و عما اکتسبه من اءین اکتسبه و فیم اءئفقه و عن حبنا اهل البیت .
پیامبر اکرم (ص ) فرمود : وقتی روز قیامت شود ، بنده قدم بر نمی دارد ، مگر اینکه به چهار سؤ ال پاسخ دهد ، اول : عمرش را در چه راهی مصرف کرده است . دوم : جوانی اش را در کجا سپری نموده است . سوم : مالش را از کجا به دست آورده و در کجا مصرف کرده است . چهارم : از دوستی و عشق ما اهلبیت .
کلید سعادت - رحمت الله عرب نوکندی