برنامه جامع استراتژیک من
موفقیت شما در زندگی تا حد بسیار زیادی بستگی به استفاده شما از توانایی هایی همچون فکر کردن، برنامه ریزی، تصمیم گیری، قدرت حل مساله، تلاش و … است.
در این مطلب به نحوه خلق برنامه جامع استراتژیک من در هفت مرحله خواهیم پرداخت:
1-زمانی را برای فکر کردن، برنامه ریزی، تصمیم گیری اختصاص دهيد.
برای اين كار نياز داريد كه از وظائف و مسئوليت های روزانه خود فاصله گرفته و به تامل و تعمق در اين خصوص بپردازید
2- ارزشهای كليدی خود را تعيين كنيد.
چه ارزشهای مهمی در زندگی شما وجود دارند كه برايتان حياتی هستند؟
عموما تعيين اين مورد كار چندان سختی نخواهد بود،ارزش هایی مثل: خانواده، سلامتی، شاد زيستن و ….ولی نياز هست با در نظر گرفتن شخصيت، ويژگی ها، خواسته ها و شرايط خودتون عميقتر فكر كنيد.با دقت به اين فكر كنيد كه چه چيزهای ديگری هستند كه شما واقعا و عميقا به آنها پايبند هستيد و برايتان ارزشمند هستند.
3- بيانيه ماموریت خود را بنويسيد.
اين يک بيانيه مكتوب خلاصه و كوتاه است، در يک يا دو جمله، و بر اساس ارزشهایی كه به آنها پايبند هستيد و شرافت و وجود شما در گرو آنهاست.تعريف دوباره اينكه شما چه كسی هستيد مدنظر نيست. در عوض، اين بيانيه بعنوان يادآور اهداف غايی شما ، كمك خواهد كرد.
بيانيه ماموريت تان، سنگ محک و معياری با ارزش خواهد بود كه شما می توانيد از آن برای اخذ تصميمات زندگی و هدايت رفتار و كردارتان، ياری بگيريد.
4- یک تحليل SWOT بر روی خود انجام دهيد؛
نقاط قوت (S)، نقاط ضعف (W)، فرصتهای پيش رو (O)، تهديدات (T) پيش روی شما كدامند؟
از كسی که می تواند صادقانه و با حسن نيت، نقاط ضعف و قوت تان را به شما بگويد، کمک بگیرید.پيش بينی های اقتصادی چه خوب و چه بد مربوط و تاثيرگذار مستقيم بر كار و زندگی شما كدامند؟
5-اهداف خود را تعيين كنيد.
اهداف خود را با مركزيت ارزشهای كليدی كه قبلا مشخص كرده ايد تعيين كنيد.بعنوان مثال اگر «رشد در زندگی حرفه ای و كاری» يا «دستيابی به موقعيت های بالای سازمانی» را بعنوان ارزش كليدی در نظر گرفته ايد، ليست اهداف شما می تواند شامل يک “هدف كاری” باشد.
در زير هر هدف معين، مراحل عملی مشخص و زمانبندی آنها را مشخص كنيد.مراحل عملی نيز بايستی دقيق و دارای محدوده زمانی مشخص باشند.
6- عواملی که شما را به وفاداری و پاسخگویی نسبت به دستیابی به اهدافتان ترغیب و پشتیبانی می کنند را تعیین کنید.
برای مداومت در مسیر دستیابی به اهدافتان از این عوامل کمک بگیرید مخصوصا در شرایط سخت و ناامید کننده. می توانید از همسر یا دوست صمیمی تان نیز برای پیگیری حصول اهدافتان کمک بگیرید.
7- میزان نزدیکی به اهدافتان را بصورت ماهیانه یا دوهفته یکبار کنترل و درصورت لازم اصلاحات موردنیاز را انجام دهید.
نویسنده :حوریه جهانی
دانشجوی دکترای تخصصی مدیریت دولتی
گرابش منابع انسانی
مركز مشاوره دانشگاه تهران