آموزش زوجین
راه های پیشگیری از اختلافات خانوادگی
2- آموزش زوجین
بسیاری از مشکلات خانواده ها ناشی از عدم شناخت وظایف،راههای برقراری رابطه و روش حل مسائل است. یکی از راهبردهای مهم حل مسائل خانوادگی، رویکرد روانشناختی-آموزشی است که شامل مراحل ذیل است:
الف- روشن شدن اهداف و ارزشها که در این قسمت، مقاصد هر یک از زوجین و انتظارات انها برای یکدیگر بیان شده و زمینه تعدیل انها فراهم می شود. در این جا توجه به ارزشهای فرهنگی و دینی یکدیگر دارای اهمیت است.
ب- آموزش ارتباط و تبادل نظر در صورتی که نارسایی زوجین در مهارتهای ارتباطی روشن شده باشد. مهارتهایی مانند گوش دادن، روشن ساختن مفهوم من یا هویت فردی،بازخورد، درخواست کردن و ابراز وجود و جنبه های مثبت ارتباط کلامی باید به آنها آموخته شود.
پ- آموزش مهارتهای مذاکره و قرارداد بستن که در این قسمت، «اصل انصاف و روابط برابر و رضایت بخش زوجین» مورد توجه قرار می گیرد.
ت- فنون تنظیم وقت بویژه برای خانواده هایی که زن و شوهر هر دو شاغل اند، بسیار ضروری است. تعیین اولویت ها و برنامه ریزی امور خانواده و شغل و در نهایت تصمیم گیریهای واقه بینانه با این فنون تامین می شود.
ث- فنون کنترل فشار روانی که خواه ناخواه در همه خانواده ها و برای همه افراد بروز می نماید، به افراد کمک می کند که با فشار کمتری زندگی کنند؛ برای نمونه در مشکلات اقتصادی و زندگی شهری پر اضطراب، باید به افراد شیوه های مقابله مانند تن آرمیدگی عضلانی، کنترل تنفس،ورزش تغذیه مناسب و سرگرمی ها را آموخت.